AJAX – nova dimenzija obezbeđenja …

AJAX Alarmni sistemi

ajax-oprema-1

Ajax Systems (internacionalna firma s istraživanjem, razvojem i proizvodnjom u Ukrajini) kreira profesionalne sigurnosne sisteme od 2011., kombinujući strastveni i inovativni inženjerski pristup s iskustvom, znanjem i tehnološkim dizajnom. Više od 40 inženjera, računarskih stručnjaka i specijalista raznih delatnosti učestvuje u razvoju novih proizvoda i rešenja od kojih je 5 patentirano u SAD-u.

Rezultat su Ajax bežična rešenja protivprovale koji su pouzdani poput žičanih (imaju Grade2 stepen zaštite), pružaju potpuno nov nivo informativnog sadržaja krajnjem korisniku i fleksibilnost u poslu instalateru, a rade pod velikim opterećenjima (frekvencija 868MHz, dvosmerna komunikacija, radni raspon do 2.000 metara udaljenosti na otvorenom prostoru) uz istovremenu štedljivost (trajanje baterije detektora je do 7 godina) i veličinu (može biti najviše do 100 spojenih uređaja na jednom “hub” uređaju).

Sva Ajax rešenja osmišljena su da zadovolje tri ciljane skupine potpuno novim nivoom percepcije i iskustvom pri korišćenju sistema zaštite. Estetika i dizajn je prva od njih, jer svi vole funkcionalne predmete lepog i modernog izgleda kod kojih profesionalni izazovi sistema zaštite ne nagrđuju estetiku proizvoda. Krajnji korisnici žele rešenje direktno iz kutije i bez frustracije tehnologijom. Stoga su Ajax proizvodi pojednostavljeno osmišljeni kako bi bili što intuitivniji i pružali iskustvo rukovanja bilo kojim drugim popularnim gadget-om. Za to vreme instalateri i firme tehničke zaštite su zadovoljni zbog mogućnosti važnih za svoj rad poput pouzdane dojave na CMS, čuvanja sigurnosnih kopija (backup), anti sabotaže uređaja (tamperi) i nov nivo usluge i kontrole (posebna mobilna aplikacija za instalatere).

Glavne prednosti Ajax bežičnih rešenja su :

■ QR Code – brzo i jednostavno dodavanje perifernih uređaja u sistem pomoću očitanja QR koda koji se nalazi na svakom uređaju.
■ RTSP video verifikacija – mogućnost povezivanja RTSP video signala s gotovo svake IP kamere na Ajax smartfon app i pregled živog prenosa putem Ajax aplikacija.
■ GEOFENCE – u slučaju panik aktivacije očitava se tačna GPS lokacija putem mobilne aplikacije, i aktivira podsetnik za uključenje/isključenje sistema prilikom napuštanja/ulaska unutar štićenog područja s mobilnim uređajem (preko instalirane aplikacije).
■ Jednostavnost upotrebe – pomoću aplikacija za mobilne uređaje (iOS/Android) ili web preglednik: Ajax Security System je aplikacija za krajnje korisnike a Ajax PRO: Tool for Engineers aplikacija za profesionalce tehničke zaštite.
■ Brzina instalacije – uređaji ne moraju da se sastavljaju ili rastavljaju jer se montiraju direktno kako ih izvadite iz pakovanja.
■ Moderni softver – automatske nadogradnje novim verzijama, postavke za rukovanje s izdvojene lokacije, intuitivni interface.
■ Zaštita – ugrađena rezervna baterija, detekcija i prevencija zastoja i promene frekvencija (Jamming), šifriranje uz AES standardnu enkripciju i GSM kanal kao backup.
■ Vlastiti Jeweller protokol – pouzdano povezivanje s uređajima do 2.000 metara udaljenosti na otvorenom prostoru uz istovremenu štedljivost (trajanje baterije detektora je do 7 godina).
■ Povezivanje na dojavni centar putem LAN/GPRS protokola .

Zašto preporučujemo AJAX SECURITY

img_status_mob_en@1xBRZINA REAKCIJE
Hub neprekidno prati detektore i redovno se prijavljuje u centar. Ako se aktivira detektor, odmah se prenose te informacije. Hub zatim šalje upozorenje na pametni telefon vlasnika sistema i / ili na centralnu nadzornu stanicu. Sve ovo se dešava samo u milisekundama, prosečno izmereno vreme reakcije je samo 100ms ( 0,1 sekunda !!! ) .

OTPORNOST NA SMETNJE

img_jamming_en@1x
Hub kontroliše sve sistemske detektore. U trenutku kada ne dobije signal od najmanje jednog od njih, alarm se šalje da informiše korisnike o gubitku komunikacije. Pored toga, čvorište izveštava o visokim nivoima buke na radijskom kanalu, što može ukazati na namerne pokušaje za ometanje ili druge snažne smetnje.

PRESRETANJE SIGNALA

encription@1xSvi podaci o uređaju su šifrirani algoritmom plivajućeg ključa prije nego što se pošalju. Za dodatnu zaštitu, svaki uređaj ima jedinstveni identifikator koji pomaže u sprečavanju falsifikovanja.
DOMET BEŽIČNE OPREME
Testirali smo maksimalnu udaljenost između čvorišta i detektora na otvorenom prostoru, i stvarno dostigne 2000 metara. Vaše iskustvo može varirati, budući da će zidovi, plafoni i druge barijere skratiti to rastojanje. Ako niste sigurni, možete da uradite radio test pomoću aplikacije Ajax Security Systems da biste utvrdili jačinu signala pre nego što instalirate detektore.

TRAJANJE BATERIJA

duracell-aaa-duralock

Ajax uređaji se napajaju baterijama, a ne iz mreže, na čemu funkcionišu žični sistemi. Imajući to u vidu , specijalni energetski efikasni radio-protokol koji štiti vaš dom ili kancelariju što je moguće duže – do 7 godina.