Public address audio

Sistemi javnog ozvučenja u objektima

Osnovni zadatak sistema javnog ozvučenja objekata i ustanova je da u slučaju opasnosti ( požar ili bilo kakva vanredna situacija ) upozori lica u objektima ,ukaže im na problem i saopšti evakuacioni put , dok se u slučaju normalnih aktivnosti unutar i oko objekata sistem može koristiti za reprodukciju muzičkih sadržaja , emitovanje reklamnih poruka i izdavanje različitih saopštenja ili obaveštenja .
Najčešće su sastavljeni od odgovarajućeg broja zvučnika , regulatora jačine sa ili bez tzv. overwrite funkcije u slučaju opasnosti i pojačivača . Obzirom na velike dužine linija na izlazima pojačivača nalaze se transformatori koji napon linije za napajanje zvučnika podižu na 100V , dok se na strani zvučnika nalaze tzv. stepdown transformatori koji oabaraju navedeni napon na potreban nivo . Osim ove , sastavni deo opreme čine izvori zvuka ( MP3 , FM i CD plejeri , mikrofoni , različiti govorni moduli ili automati , posrednički moduli npr. iz telefonskih centrala i sl.) , kao i uređaji za integraciju sa drugih tehničkim sistemima ( alarmni , PPZ , access ili CCTV ) .
U prilici smo da Vam ponudimo usluge projektovanja , isporuke , montaže , povezivanja , programiranje i puštanja u rad analognih i digitalnih sistema javnog ozvučenja opremom renomiranih i proverenih proizvođača .
Za sve dodatne informacije i upite molimo Vas da nam se obratite sa zahtevom za ponudu